Bu Blogda Ara

27 Ağustos 2010 Cuma

MÖVENPICK DONDURMA

Geçen haftalarda Sevgili Gamze Hanım'dan aldığım davet ile İstanbul Culinary Institute de Mövenpick Dondurmaları ile ilgili Workshop Etkinliğine katıldım. O gün Balsamicli bir sorbe ve ricotta&pembe biberli dondurmayı tadacağım ve hatta onları salatalarda kullanacağım hiç aklıma gelmezdi.

Bizim ekip 5 kişiydi.. Sevgili Pelin, Yasemin, Behiye, Müge ve ben... Bize verilen süre içersinde birlikte hazırlayıp, sonra afiyetle yedik... Mesala Şefmiz Eyüp Kemal Sevinç gavurdağ salatası yapacağız şimdi malzemelerinizi alın süre başladı 5 dakika diyordu.. Çok ama çok eğlenceliydi...
Neler mi hazırladık?
sarmısaklı domatesli semiz otu salatası ile Mövenpıck balsamıc Vınegar Sorbe

Gavurdağ salatası ile Mövenpıck Balsamıc Vınegar Sorbe

Salatalık çorbası ile Mövenpıck Rıccotta Pınk Pepper Dondurma

Ilık babagannuş ile Mövenpick Yoğurt dondurma

Şefimiz bizler için çok kısa süre de harika bir kokteyl hazırladı.. Daha sonra da ben evde hazırlamak için buraya tarifini yazmak istiyorum.. Belki sizlerde hazırlamak istersiniz?
Milkyberry
Malzemeler:
  • 1/2 adet muz
  • 5 adet çilek
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 top Mövenpick Vanilyalı Dondurma
  • 2 top Mövenpick Frambuazlı&Çilekli Sorbe
  • 10 cl. Süt

yapılışı: Tüm malzemeleri orta hızda blendırdan geçirin.. Bardaklara döküp meyveler ile süsleyebilirsin.. İşte bu kadar...

İsviçreli gurme dondurma ustalarının özel tarifi ile %100 doğal malzemeler kullanılarak hazırlanıyormuş.
Doğallık, gerçek tada giden yolun doğallıktan geçtiğine inanan MÖVENPICK 'in vazgeçilmezi. Süt, taze krema, yumurta sarısı ve güneşte olgunlaşmış meyvelerin en iyisi ve en doğalını kullanma adına çıktığı yolda MÖVENPICK bu malzemeleri en iyi yetiştikleri yerlerden alıyor: Vanilya Madagascar'dan, Kakao Venezuella'dan, Limon İspanya'dan, Ceviz Çin'den, Mango Ekvator'dan, Fıstık İtalya'dan. Tüm bu lezzetler aynı zamanda birer gurme olan dondurma ustalarının ellerinde sadece bilgelikle değil, gerçek lezzete ulaşmanın tutkusuyla hazırlıyor.
MÖVENPICK ile klasikler, tatlılar ve sorbeler olmak üzere üç ana grupta 23 farklı çeşidiyle ,klasik dondurma tatlarının en lezzetlilerini yeme zevkine ulaşacak, dünyaca ünlü üç Akdeniz tatlısını dondurma ustalarının hünerli ellerinden yeme şansı bulacak ve yağ içermeyen sorbe ailesinin içerdiği gerçek meyve püresi ve meyve parçacıkları sayesinde gerçek meyve yemenin keyfini yaşayacaksınız.
Mövenpick marka yetkililerinden Gamze Hanım'a , Değerli Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç ve yardımcılarına , İstanbul Culinary Institute ekibine bizi çok güzel ağırladıkları için tekrar çok teşekkür ediyorum.

3 yorum:

Krema Tadında dedi ki...

benimde hiç aklıma gelmezdi salata ile beraber dondurma :) ama farklı ve güzel görünüyor ellerine sağlık

pelince dedi ki...

Gülay vallahi süper ekip olduk,herşey çok güzeldi.. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere...

öpüyorum..

El Duderino dedi ki...

igrencsiniz