malzemeler:
- 3 adet tavuk but
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet rendelenmiş soğan
- tuz, karabiber, pul biber, köri
- 150 gr. margarin
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4 adet yufka
- üzeri için:
- sarmısaklı yoğurt
yapılışı: Tavuk butlarını haşlayıp didikleyin. Daha sonra rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, pulbiber ve köri ile sıvıyağda kavurun. Margarini eritip, tavuk suyu ile karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serip margarin tavuk suyu karışımdan sürün. Yufkayı 4'e bölün harçtan her yerine serpin. Her birini rulo olarak sarıp gül böreği şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edin. Yağ kızdırıp yada ketçap ile süsleyebilirsiniz...
afiyet olsun...
7 yorum:
tavuk yemeği tavuklu börek en çok tercih ettiğim lezzetlerdir.çok nefis olmuş ellerinize sağlık
harika görünüyor ya... sizin gibi marifetli olmayan ben için müthiş pratk... ellerinize sağlık...
tavuklu süper olur eminim elinize sağlık bir tavuk sever olarak deneyeceğim
harika olmuştur, benim de bulgurlu tavuklu bir tarifim var, çok yakışıyor tavuk börek içine. ellerine sağlık
Harika bir yemek olmuş. Yoğurtlu olması çok güzel. Ellerine sağlık.
Gülaycigim ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun canim
Nefis bir börek olmuş tavuklu hiç denememiştim... ellerinize sağlık...
Yorum Gönder