Bu Blogda Ara

26 Haziran 2010 Cumartesi

MSA DA Palmiye Yağı Etkinliği

MSA'da geçen hafta sonu katıldığım etkinlikte Malezya Palmiye Yağı Konseyi tarafından Türkiye'ye getirilen Palmiye Yağını tanıma ve çok değerli şefimiz Serkan Bozkurt'un bizler için hazırladığı tarifleri deneme fırsatı buldum. Sevgili Tijen'den gelen davet mailinde Palmiye Yağını ilk defa duymuştum.. Uzun yıllardır Türkiye'de büyük firmaların hazır gıda ve kozmatik ürünlerinde kullanılıyormuş.. Yani yıllardır bilmeden tüketiyormuşum:) Çok yakında da market reyonlarında görebilecekmişik ve mutfağımda da kullanacağım.. Besin değeri olarak zeytinyağına eş değer fiyat olarak ise çok daha hesaplı! Palmiye ağaçındaki çiçeklerden üretilen Palmiye Yağının üretimi her mevsim olduğu için fiyatı daha uygun oluyormuş. Özellikle kızartmalar için çok uygun, çünkü yağ yanmıyor..
Palmiye yağı ile mantarlı, naneli ve zerdeçallı harika bir risotto ve inanılmaz güzel bir lezzeti olan şefimiz Serkan Bozkurt'un balık baklavası diye adlandırdığı, baklava yufkasında levrek yaptık:) Her iki lezzeti afiyetle yiyerek Palmiye Yağının kullandığımız yağlarlardan hiç bir farkı ve kokusu olmadığı görmüş olduk...


Bu güzel etkinlik daveti için Malezya Palmiye Konseyine, çok lezzetli tarifleri için şefimiz Serkan Bozkurt'a ve MSA'ya çok teşekkür ederim...