- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- karabiber, kimyon, nane, kekik, pulbiber,tuz
yapılışı: Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin, 2 dakika kavurun. Çarliston biberi doğrayın, ekleyin 2 dakika kavurun. Domatesi küp şeklinde doğrayın, ve salça ile birlikte ekleyin 2 dakika kavurun. Bulguru ekleyin, 1-2 dakika kavurun. 4 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyip, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ekleyin.
afiyet olsun...
8 yorum:
gülay hanım ellerinize sağlıkk
gülaycım ellerine sağlık..nefis olmuş..bende bulguru çok sevenlerdenim......
GÜLAY BU NE TESADÜF.AYNI ANDA AYNI TARİF.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
dün gece bende yaptım çok severim oh yanınada bol köpüklü ayran deymeyin keyfime :))
tatlım ellerin dert görmesin
sevgiler
Ben yanında cacıkla bayılırım bulgur pilavına ne de güzel görünüyor iyi hatırlattın canım en kısa sürede yapayım :)))
ellerine sağlık canım..
Amanın burda da bulgur pilavı yok yok siz bile bile yapıyorsunuz canım cekdı iyi ce ..çok severım bulgur pilavını hanı olsa da yesem demedım değil..
Ellerınıze sağlık..
Sevgilerle..
İşte benim favorim. Bulgur pilavını tek geçerim ama böyle sebzeli olursa :) Yanına illa ki yoğurt alırım ama
Yorum Gönder