- 1 lt süt
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- içine:
- dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
- ayrıca:
- 6 adet sarı elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 12 adet pötibör bisküvi
- hindistan cevizi, toz antep fıstığı
yapılışı: Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi, toz antep fıstığı serperek buzdolabında soğumaya bırakın.
afiyet olsun...
18 yorum:
tatlım benim uzaun zamandır aklımda olan şeyi yapmışsın ellerine sağlık....banada göndersende yesem:))))
Gülaycım çok leziz bir tatlı olmuş
ellerine sağlık sunumda süper çok öpüyorum...
Ellerine sağlık Gülaycım. Senin sunumlarını tek geçiyorum zaten. Yİne konuşturmuşsun...
ellerine sağlık cnm yine çok güzel yine çok nefis duruyor
sevgiler
ellerine sağlık gülaycım..vallahi nefis bir görüntü....
Görüntüden harika olduğu belli ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
ne güzel bir tarif bu canım..ellerine sağlık..
Ellerine sağlık canım.
Ablacım sayfama uğrarmısın dostluk bildirimin var sevgiler canım
Canım bunu bende çok seviyorum ellerine sağlık foto süper...
Ellerine sağlık birde servis yapıldıktan sonraki resmini görseydik:))merak ettim şimdi.
Gülay'cım ellerine sağlık resim harika görünüyor, anlatımında oldukca açık en kısa zamanda deneyeceğim tatlım.
sevgiler
arkadasim blogumda seni bekleyen odulun var sevgilerle
Gülaycım tarif nefis ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
gülaycım görüntüsü çok güzel içindekileri okuyunca lezzetli olduğu da belli ellerine sağlık:)
merhaba Gülay hanım,muhallebili elma tatlısını denedim ve sonuç mükemmel oldu .güzel tarifleriniz için teşekürler.
çok lezzetli bende denemiştim daha önce ama bisküvi olarak etinin sultani (siyah üzümlü)olanını denemenizi tavsiye ederim mükemmel bir tat. herkese afiyet olsun
Ellerine saglik canım Ablam bende günüme yapacam
Yorum Gönder