- 1 adet küçük beyaz lahana
- 1,5 bardak pirinç
- 1/2 bardak pilavlık bulgur
- 250 gr. kıyma
- 3 adet soğan
- 3 diş sarmısak
- 1'er kaşık domates ve biber salçası
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- karabiber, kekik, nane, pul biber ve tuz
yapılışı: Lahanayı yaprak yaprak ayırıp, kaynar suya tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker koyup içine atıp yumuşayınca çıkartın. Bir tencereye sıvı yağı koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyip kavurun. Salçayı ekleyin 1-2 kavurun. Kıymayı ekleyin 3-5 dakika kavurun. Pirinçi ve bulguru yıkayıp süzün ve ekleyin. Ocağı kapatıp tuz ve baharatları ekleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Haşladığınız bir yaprak lahanayı düz tabağa serin. İçine hazırladığınız harçtan koyun ve sarın. Tüm lahana bitince bir tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, suyu bitene kadar orta ateşte pişirin.
afiyet olsun...
6 yorum:
Bayılırım..
Sık sık yapamasam da yapdıgımda zevkle yenilir hanemizde.
Ellerıne sağlık.
Sevgilerle...
Canim nefis görünüyor ellerine saglik bana yapmasi zor gelir lahanayi sarmasi ama tadi nefis our Size afiyetler olsun.
Gülaycım daha öncede Sevil yapmıştı harika olmuş.Bizde de çok sevilir ama uzun süredir yapamıyorum.En sonunda yapacağım ama. Bu öğle saatinde nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
üzerine sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üzerine biberli yağ zamanında bir tencere yemişliğim var tek başıma elinize sağlık
aayy çok severim ellerine sağlık
sevgiler cnm
canım eline sağlık bende çok severim lahana sarmasını .tarifini okudum.ama kıymayı ne zaman kullandık yazmamışsın . yazarsan sevinirim öptüm seni...bu arada hemen hemen bütün tariflerini okuyup misafirlerim gelince uyguluyorum ..emeğine sağlık
Yorum Gönder