malzemeler: - 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı patates nişastası
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kayısı (doğranmış)
- 1 su bardağı kuru incir (doğranmış)
- 1 su bardağı fıstık
- 1 su bardağı fındık
- 1 kg. toz şeker
- üstü için:
- kuş üzümü, çekilmiş fındık, dövülmüş ceviz, nar taneleri, tarçın
yapılışı: Akşamdan ıslattığınız fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Büyük bir tencerede buğdayı haşlama suyu ile nohut, fasulyeyi süzüp sudan geçirerek ilave edip harmanlayın. 1 çay bardağı pirinci çiğ olarak ilave ederek suyunu koyup ateşe alın. Pirinçler pişip lezzetler birbirine geçinye kadar kaynatın. Aşure pişerken ayrı ayrı kaplarda kuru üzümü, minik minik doğradığınız kuru kayısı ve incirleri birer taşım kaynatıp süzün ve aşureye karıştırın. Fındık ve fıstığı ekleyip karıştırın. Şekerini kontrol ederek ilave edin. Bir miktar kaynattıktan sonra 2 kaşık patates nişastasını 1 çay bardağı kaynar su ile ezip kaynayan aşureye hızla karıştırarak ilave edin. Bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Sıcakken kaselere boşaltıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyin.
afiyet olsun...
5 yorum:
Nefis görünüyor hayir demek münkünmü süper görünüyor.
BİR TABAKTA BİZE VALMI:)))
ELLERİNE SAĞLIK ALLAH KABUL EYLESİN
Gülaycım bugün hızına yetişemedim.Hem aşuren hemde pilavın nefis görünüyor.Eline sağlık.Sevgiler.Mine
sen neler yapmışsın böyle aşureler tatlılar pilavlarr maşallah diyeyim sana:)
Tam da zamanı, biz de bu hafta yapacağız. Sizin de fotoğrafınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder