malzemeler:
- 1 su bardağından bir parmak fazla un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı toz antep fıstığı
- 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- üzeri için:
- pudra şekeri
yapılışı: Derin bir kaba unu alın. Üzerine irmik, toz şeker, toz antep fıstığı, margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fındık büyüklüğüde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin yada eritilmiş çikolata gezdirin...
afiyet olsun...
7 yorum:
Çok güzel görünüyor müsaitmisin çaya sendeyim :)
ellerinize sağlık nefis görünüyorlar...
ellerinize sağlık nefis görünüyorlar...
Çok güzel bir tarif, çok ta hoş gözüküyorlar. Ellerine sağlık Gülay'cığım. İrmikli bir kurabiye olması çok farklı. Deneyeceğim mutlaka.
Ellereinize saglik Gulay hanim kurabiyeyi yaptim harika oldu iznizle hemen paylasmak istiyorum blogumda..
Ellereinize saglik Gulay hanim kurabiyeyi yaptim harika oldu iznizle hemen paylasmak istiyorum blogumda..
kurabiyeyi yaptim biskuvi deseymissiniz keske.kagit gibi ve vicik vicik birsey oldu tskler...
Yorum Gönder