malzemeler:
- 1 bağ semizotu
- 3-4 adet salatalık
- 1 çorba kasesi kadar yoğurt
- 1 diş dövülmüş sarmısak
- 1 çorba kaşığı mayonez(arzuya bağlı,eklemezsenizde olur)
- tuz, pulbiber, nane
- zeytin yağ
yapılışı: Semizotunu güzelce yıkayıp iyice süzdürüp, yapraklarını kopardım. Salatalıkları alacalı soyup, boylamasına ikiye kesip dilimledim(ay şeklinde). Yoğurt kasesine mayonez, tuz ve dövülmüş sarmısağı alıp iyice karıştırdım. Bütün malzeleri servis tabağına alıp güzelce karıştırdım. Üzerini pul biberi ve nane ile süsledim. Zeytin yağını damla damla üzerinde gezdirdim.
afiyet olsun...
3 yorum:
ekşili ekşili ne güzel yenir mımm:)
ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık semizotu benim favori yiyecegim her türlüsünü yerim severim .
sevgiler
canım çekti şimdi soğuk soğuk.ellerine sağlık arkadaşım mutlu pazarlar.sen de gel bana
Yorum Gönder