malzemeler:
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yumurta
- 3 paket pötibör büskivi (525 gr)
- hazır çikolata sosu
- üzerini süslemek için hindistan cevizi
yapılışı: bir kapta yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz. ayrı bir kapta krem şanti ile bir bardak sütü kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz. büskivileri çok ince olmayacak koşulu ile parçalıyoruz.(ben iki paketi çok ince üçüncü paketi iri parçalara bölüyom yerken kıtır bir lezzet veriyor) büyükçe bir kapta çırptıpımız yumurtaları, hazırladığımız krem şantiyi ve parçaladığımız büskivilerimizi iyice karıştırıyoruz. şeklini almasını istediğimiz bir kaba streç flim ile kaplayıp karışımı döküyoruz. bir gece buzlukta bekletiyoruz. servis edeceğimiz tabağa ters çevirip streç flimi çıkartıyoruz. çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlayıp pastamızın üzerine döküyoruz. hindistan cevizi ile süslüyoruz.
7 yorum:
gerçekten yazın böyle tatlılar harika oluyor.
ellerine sağlık canım:)
Gülay'cım ellerine sağlık.Çok serinletici bir tatlı.Hele dünkü gibi bir havadan sonra,mutlaka buzlukta bulunması gerekiyor.
Canım ayrıca cumartesi günü taa nerelerden geldiğiniz arkadaşın ve sana için çok teşekkür ederim.Çok güzel bir gündü.gönlünüze sağlık...
Sevgiler....
Hımm gerçekten tam yaz ayları için ideal canım ellerine sağlık...
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik.
selam çok güzel görünüyor bende daha öncesinden rokoko yapmıştım gerçekten güzel oluyor. elinize sağlık.
banada beklerim.
sevgiler...
http://reyyanresimlitariflerim.blogspot.com/
5 yumurta cok degil mi kokmuyor mu?
merhaba (adsız)
hayır kokmuyor, merak etmeyin.. ,
sevgilerimle...
Yorum Gönder