Annemin kuzeni Huriye teyze geçen haftalarda bize geldiğin yaptığında yemiştim ilk bu poğaçalardan.. O günden beri her gelen misafire bu poğaçalardan yapıyorum:)
Önemle belirtmek isterim ki; bu poğaca için kullanılan bardak ölçüsü 200 ml ve silme olacak. Hamur yoğurma sırasında yada şekil verirken 1 kaşık dahi un eklenmeyecek. Cıvık ve ele yapışan bir hamur oluyor. Ama panik yok pişince milföy lezzetinde poğaçalarınız olacak:)
Ayrıca bu hamuru hazırlayıp, buzlukta saklayabilirsiniz, dileğiniz zaman çıkartıp pişerebilirsiz. Yada hamurunu bir kaç gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Aynı hamuru hazırlayıp, bir gece beklettikten sonra lokma gibi yağda da kızartabilirsiniz..
Ben son yapışlarımda sıcak servis etmek adına; akşamdan hazırladığım hamuru sabah şekillendirip, tepsiyle tekrar buzdolabında bekletip, çay demlenirken fırına atıyorum. Sıcak sıcak servis ediyorum..
Kabartma tozu yada maya kullanmıyoruz..
malzemeler:
1 paket margarin-oda sıcaklığında (sana hüner)
1 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
tuz
iç malzeme;
1 su bardağı lor
maydanoz yada dereotu
üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam, çöreotu
yapılışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Buzdolabı poşetine alıp, bir gece buzdolabında bekletin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın. Avuçunuzda açıp iç malzemesinden koyun. Kapatıp yuvarlayın. (avuç içinizi sıvı yağ ile ıslatırsanız şekil verirken size kolaylık sağlayacaktır) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada çöreotu serpin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
afiyet olsun...
31 yorum:
Bunlardan bir kaçtane yollasanız bana :)) dah kahvaltımı yapmadım. Nefis olmuşlar. Ellerinize sağlık..
Günlerdir bu poğaçanın tarifini arıyordum gülaycığım:) teşekkürler canım.Enfes görünüyorlar ellerine sağlık.
Gülaycığım aldım bu tarifi ellerine sağlık canım sevgiler..
Süper gözüküyor ellerine sağlık....Bu akşam hemen yapıp yarın için hazırlayacağım...kocaman sevgilerrr
çıtır çıtır görünüyor:-)
Biz de cocukken yapilirdi hazir hamurla karistirilan tereyag sonucunda boyle bir pogaca.ellerine saglik.
Ne kadar güzel görünüyor. En yakın zamanda denemeliyim. Margarin oda sıcaklığında mı olacak?
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık tarifte maya veya kabartma tozu yokmu bende yapmak istiyorum ama cesaret edemedim kesin öğrenipte yapayım dedim:)sevgiler...
merhaba (adsız)
evet tarifte maya yada kabartma tozu yok. şimdiden kolay gelsin size
sevgilerimle
Sana çaya gelesim var hep. Bu da çok güzel, ötekiler de güzel.
Mis gibi gözüküyo olsada yesek :)
film izle
youtube izle
Paylaşım için Teşekkürler. Tiberium Alliances Ekibi
bu kadar kısa sürede geri dönüp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.hemen şimdi hamurumu yoğuracağım sabaha yapacağım.
Az malzemeli değişik bir tarif, ama gayet başarılı gözüküyor. Ellerinize sağlık.
görüntü nfis...ama kabartıcı olmadan nasıl oluyor meraktayım...selamlar....
Merhaba sanırım karaköy poğaçası gibi bir lezzeti var ben çok severim bu akşam yapmayı düşünüyorum yanlız kabartma tozu yok mu merak ettim
zeynep canım,
evet kabartma tozu yada maya yok..
sevgiler..
ben bu poğaçayı denedim.3.5 su bardağı un kullandım ama unun cinsindenmi bilmiyorum çokta ele yapışan bir hamur olmadı.tarife sadık kalmak adına öyle yaptım.dışı evet milföy gibi oldu tadı güzel ama iç dokusu daha sert oldu.birde dolaptan çıkarınca yumuşaması beklenecekmi acaba şekil vermek için.nerde hata yaptım.
merhaba,
denemenize sevindim, ama tam sonuçu almadığınıza üzüldüm..
ben en az 5 defa yaptım son bir ayda;
her defasında aynı sonuçu aldım.. huriye teyzem sıkı sıkı tehbihlerinde; bardak 200 ml silme olacak, margarin mutlaka sana hüner olacak, ek un eklemeyeceksin diye.. bunlara hep uydum.. sonuç hep harika..
ben söke un kullanıyorum.. yoğururken elimi zor kurtarıyorum hamurdan o derece yani.. şekil verirkende buzdolabında çıkınca bekletmeden yapıyorum daha kolay şekil verebileyim diye hatta o zaman bile elimi sıvı yağ ile yağlıyorum ki kolay şekil verebileyim diye..
her fırının ısıları değişiyor fazla pişirmiş olabilirmisin. üzeri ve altı pembeleşince çıkartmak gerekiyor.. benim fırınım normal fırın, turbo değil..
umarım bir dahaki denemende istediğin sonuçu alırsın..
sevgilerimle..
ilginize çok teşekkür ederim gülay hanım.evet 2.denememide yaptım sonuç bu sefer güzel oldu.benim unum hatap unu ve 3 silme su bardağı kullandım bu sefer.dediklerinizede dikkat ettim.gerçekten çok güzel bir poğaça.bir kezde söke unla deneyeceğim.bundan sonrada sık sık yapacağıma eminim..tarif ve yardımınız için teşekkürler.sevgiler
tekrar merhaba,
ben teşekkür ederim.. ikinciye denemize,güzel sonuç almanıza çok sevindim..
bu poğaçalar benim de sevdiğim lezzetler arasında yerini aldı:)
yaptığımız kek,poğaça vs. kullanılan markaların önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk..
sevgiler..
Gülay hanim dün tarifi denedim harika oldu,pogaca hic yemeyen esim bile 2 tane yedi.tarif icin cok tesekkurler,senelerdir sokak pogacasi tadini bir turlü bulamamistim ellerinize saglik
Emel hanım deneyip beğendiğinize sevindim.
Sevgilerimle
Gülaycığım bu tarifi denedim yarım ölçü yapıp ölçülere sadık kaldım harika oldu nefis ellerine sağlık sevgiler...
Tarifinizi görür görmez denedim ve bayildim hatta bayildik demeliyim arkadaslarim kahvaltiya gelmislerdi ilk tadanlardan oldular.Tesekkürler
merhaba, (adsız)
deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti..
sevgilerimle
Yorumlara bakılırsa bu tarifi denememek büyük hata olur :)görünüm zaten harika,bana da ilk fırsatta denemek düşüyo.Ellerinize sağlık
Sevgiyle
191 paket yag kac gr?
1 paket yag kac gr?
nasil oldu bilmiyorum 191 yazilmis.
191 paket yag kac gr?
merhaba suzan,
1 paket margarin = 250 gr. :)
margarin kullanmak istemezseniz tereyağ ile de nefis oluyor..
umarım yarıdımcı olmuşumdur...
sevgiler
Merhaaba gulay hanim
Tarifi buyuk bi hevesle denedim ama bir yerde hata yaptim sanirim. Disi cok guzel citir citir oldu ama ici hamur kaldi :( nerde yanlis yapmis olabilirim?
Yorum Gönder