Geçen hafta benim için doğum günü haftasıydı diyebilirim. Tam üç tane doğum günü kutladım ve tabi 3 çeşit pasta yedim:) Bu pastayıda minik Aysun'a süpriz olarak hazırladım. Burdan birkez daha Aysun'a tüm sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıkla ve başarılar ile dolu bir hayat geçirmesi dileğimle doğum gününü kutluyorum.
pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 4 fincan şeker
- 5 fincan kakaolu sinangil kek un
- 1 fincan yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı
kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
yapılışı: Kremşanti hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çırpma teli ile çırparak kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınması için tezgahın üzerine alıp,arada karıştırak ılınmaya bırakın. Kremşantiyi 1 bardak süt ile hazırlayıp kremanın içine ekleyip, güzelce karıştırın. soğudu zaman kullanıma hazırdır.
ayrıca:
- ara katları için:
- 2 adet muz
- damla çikolata
- üzeri için:
- 1 poşet kremşanti
- 3/4 su bardağı süt
- şeker hamuru
13 yorum:
Bugüne pastalarla başladık:) süper görünüyor canım eline sağlık .sevgiler
Bahar mevsiminden bir kesit sanki..
Zarif ince..
Ellerıne sağlık çok beğendim.
gülaycım baktımki bugün birçok blogta pasta tarfi var.....harika olmuş...çok emekli belli...ellerine sağlık tatlım.....
süper ötesi eline sağlık
Ne kadar şık ve naif bir pasta
gülaycım ellerine sağlık nefis olmuş
ben gelincede böyle pasta istiyorum ona göre..
super gorunuyor canim ellerine saglik .sevgiler
harikasın cnm ellerine sağlıkkkkk
Canim ellerine saglik harikalar yaratmissin afiyet seker olsun sevgiler
Tek kelimeye "Super"...ellerine saglik...sevgiler
Ellerine sağlık mükemmel görüyo gerçek değil o pasta tabloo tablo .
BURCU ( NİHAL )
ellerinize sağlık. sitenizi yeni gördüm, tarifiniz gayet açıklayıcı ve anlaşılır olmuş. bunun için ayrıca teşekkürler
bu pasta benimdi.TEŞEKKÜRLER GÜLAY ABLA...
Yorum Gönder