Bu Blogda Ara

22 Şubat 2010 Pazartesi

Karnıyarık Poğaca

Dolu dolu bir pazar günü yaşadım. Gündüz softbowl'un düzenlediği bizimle kek pişirir misiniz? etkinliğine katıldım. Dönüşte neval ve sibel ile Eyüpte birer kahve içtikten sonra Taksime geçtim. Gün arkadaşlarımızla 10. yılımızı kutladığımız yemeğe katıldım. Fotoğraflarını düzenlediğimde sizlerle paylaşacağım. Şimdi gelelim bu günkü tarifimize:) Geçen haftalarda kuzenimi yemeğe davet ettiğimde karnıyarık böreği yapmıştım. Babam bu börek nefis olmuş, ama hazır yufka değil de hamurunu sen hazırlarsan süper olur demişti. Niye olmasın! O zaman adı da karnıyarık poğaca olur:) İç malzemesini daha önce yaptığım ve çok sevdiğim peynirli börek gibi hazırladım. Keşke karnıyarık böreğindeki gibi domates ve biberleri dilimleyip üzerine koysaydım o zaman tadı gibi görüntüsü de güzel olacaktı.
malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1/2 paket yaşmaya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • içi için:
  • 2 orta boy domates
  • 2 biber
  • 200 gr peynir yada lor

yapılışı: Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şekeri koyup 10 dakika bekletin. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akını koyup, un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Yumurta akını ziyan olmasın diye katıyoruz, isterseniz peynirli karışıma da ekleyebilirsiniz) Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 16 parçaya bölün. Her parçayı 10 cm çapında açın. İçini hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. (peynirin tuzu az ise karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin. Tepside 30-40 dakika mayalandırın. Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün. 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.

afiyet olsun...

13 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER.ÇOK GÜZEL OLMUŞ.

kalpkurabiye dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIMM BENİMDE ÇOK SEVDİĞİM BİR POÇA:))

emelce yemek dedi ki...

ellerine saglik cok guzel gorunuyorlar

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Gülaycığım tariflerini mutlaka not ediyorum özellikle mayalı olanlarını eline emeğine sağlık.Sevgiler.Mine

HÜLYA dedi ki...

benimde buna benzer bir tarifim var nicedir yapmadım gerçekten hem sunum hemde lezzet olarak harika oluyor. ellerine sağlık canım ...

hanife dedi ki...

eline sağlık görüntüsüde çok hoş

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

hımmm demek çay içtiniz hııı kaçamak yaptınız yani. öyle olsun:) Tekrar görüşmek üzere arkadaşım....

aleyna dedi ki...

gülaycım döktürmüşsün..ellerine sağlık.artık uğramıyosun unuttunmu beni arkadaşım.sevgler:)

LEZZETİKRAM dedi ki...

mini pizzalara da benzemiş sanki ,çok nefis gözüküyor gülaycım eline sağlık
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Gülaycığım ellerine sağlık canım...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Poğaçacan harika görünüyor yani canım çekmedi desem yalan olur cnm :) O kadar güzel görünüyor

bu arada bir buluşma heberimiz var bakmak istersne ve sayfanda paylaşmak istersen ve katılırsan memnun oluruz :)

http://www.degisiktatlar.com/2010/02/caprice-restaurantta-blog-yazarlar.html

canikom dedi ki...

harkulade olmuş...yucarlak olanın şeklini nasıl yaptınız. o kadar güzel görünüyorlar ki..........

Adsız dedi ki...

Şekil verme aşamasını da keşke gösterseydiniz..
Çünkü sizin tarifleriniz bi harika
Rica etsem nasıl şekil verdiniz resimler misiniz
Sevgiler :)