malzemeler:
- 1kg pirinç
- 6-7 adet soğan
- 5-6 diş sarmısak
- 2/3 demet yeşil soğan
- 2/3 demet maydanoz
- 2/3 demet nane
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- 3-4 domates
- 1'er tatlı kaşığı nane, kimyon, karabiber
- 3-4 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 150 gr. nar ekşisi
- 750 gr. yaprak
yapılışı: Kuru soğanı yemeklik doğran. Harçı karıştıracağınız kaba alın. Tuz ile ovalayın. Yeşil soğan, maydanoz ve naneyi ince doğrayın. Kapın bir köşesine soğanı alın diğer boşluğa doğranmış yeşillikleri alıp ovalayın. Sarmısağı dövüp ekleyin. Pirinçi yıkayıp süzdürüp ekleyin. Yaprak hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yaprakları kaynar suya sokup 10 dakika bekletin. Suyun içinden alıp süzdürün. Herbir yaprağa harçtan alıp sarın. Uygun bir tencereye dizin. Ocağa alıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tencerenin üst yüzeyinden biraz küçük bir tabağı ters olarak sarmaların üzerine yerleştirin. 2,5 su bardağı sıcak su koyun. Suyu bitene kadar kısık ateşte pişirin..
14 yorum:
Gülaycığım elelrine sağlık çok severim.....
iç harç kavrulmuyor sanırım
Gülaym sen yaparsında kim beğenmez eminim şahane olmuştur .
ellerine sağlık tatlım
ben hep diyorum seni alan yaşadı :))
yada gel biz senle komşu olalım ne dersin :))
Bu konuştuğumuz tarif. çok da lezzetli duruyor. tam İstanbul usulu sarmışsın. eline sağlık canım
Değişik bir sarma olmuş.Lezzetli olduğu her halinden belli.
Ellerinize sağlık.
selamlar;
En sevdiğim şey ince yapraktır. Süpper görünüyorlar. ağzım sulandı.
merhaba,
isminizi yazmadığınız için adınızla hitap edemiyorum:(
evet iç harç kavrulmuyor..
sevgilerimle
kesin yapıcam .canım
canımm ellerine sağlık olsun:)
sarmanın her halini milletçe seviyoruz:) bizler için milli lezzet:))
sevgiler..
Ellerine sağlık canım.Ekşili ekşili nede güzel olmuştur.Görüntüsüde harika
böyle çerez gibi tek tek yerim onları ellerine sağlık Gülaycım
Gülaycım bu iç harcı tarifini kuru patlıcan dolmasında kullansam olur herhalde demii ,, canım çekti vallahi ekşi ekşi :)
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar olsaa da yesek canım sevgiler...
Nar ekşisi girdiği herşeye özel bir lezzet katıyor. Eminim çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder