malzemeler:
- 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (1 tanesinin akı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- içi için;
- 5-6 tane patates
- 6-7 dal maydanoz
- beyaz peynir yada kaşar peyniri
- karabiber, kimyon,
- üzeri için;
- galeta unu
- yumurta akı
yapılışı: Hamur yoğurma kabına un hariç malzemeleri alıp karıştırın. Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Bir tencerede soyup doğradığınız patatesleri bir çay kağışı tuz ile haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin ve diğer iç malzemeleri ile karıştırın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp avuç içince hafifçe açılır. İçlerine iç malzemesinden birer tatlı kaşığı koyarak hamuru yuvarlak şekilde kapatın. Hamurun kapatılan kısmı altta kalacak şekilde tutup üzerine yumurta akına batırıp galeta ununa bulayın. Galeta unlu kısım üste kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecede fırında 30 dakika pişirin.
24 yorum:
Bir dönem ne çok yapardım bundan . eline sağlık canım. ara sıra hatırlamak iyi oluyor.
Elinize sağlık.Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
kayınvalidem yapar benimde. çayın yanında süpper olur. elinize sağlık.
Gülaycığım ellerine sağlık canım....
canım Gülay'cığım;
ellerin dert görmesin..
poğaçalar nefis görünüyor..
sofralarınız hep muhabbetli, bereketli ve mutluluk dolu olsun:)
canım nefis olmuş bu poğaçalar.ellerine sağlık.
ellerine saglık.yiyenlerede afiyetler olsun.
:) bu kadar olur hehehe bende haftasonu bunun kıymalısını yaptım :)) yakında yayında olur
tadı süper oluyor şiddetle tavsiye ederim
Ayrıca son zamanlarda evimi satmakla ilgilendiğimden çok fazla ziyaret yapamıyorum affola
sevgiler
çok güzel görünüyor ve pratik en kısa zamanda deniycem ellerinize sağlık
galeta unu farklı bir tat veriyor
ellerine sağlık arkadaşım
Ben ilk kez duydum. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık
Ben ilk kez duydum. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık
süper görünüyor top top ellerine sağlık Gülaycığım
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor hayirli aksamlar gülaycim öptüm.
Ellerine sağlık çok leziz olmuşlar iştah açıyor sevgiler...
Ellerinize saglik Gulay'cigim, hic denemedim. Harika gorunuyor.
Guzel bir hafta diliyorum, sevgi ve selamlar.
Ellerine saglik, sen yaparsinda tam not almaz mi hic:)
Ellerine sağlık canım nefis duruyorlar...
nefis görünüyorlar, cayimin yanina bir tanecik aldim, mmmhhh ellerine saglik
Ben hiç denemedim,çok güzel gözüküyor...
Gülaycım ellerine sağlık...
yaa çok güzelll .hafta sonu yababilsem ellerine sağlık canım ya ne güzel görünüyor pofidik pofidikkk:)))
Merhaba bende denemiştim çok güzel oluyor ellerine sağlık sevgiler..
Bu poğaçayı bir gün önce yapıp ikram etsek lezzeti nasıl olur. Ya da hazırlayıp fırına verme işlemini servis edeceğimiz gün yapsak sorun olur mu?
Yani ikram edeceğim günden önce ki hazır etmek istiyorum. Bana ne önerirsiniz?
Sevgiler..
merhaba ayşecik,
bu poğaca ılık olarak servis etmeni öneririm, en azından bu galete unlu poğaçaları ılık olarak yemesi benim hoşuma daha çok gidiyor. şöyle yapabilirsin hamuru yoğurup, ister buzdolabın alt kısmında işter buzluk kısmında bekletebilirsin. buzluk kısmında bekleteceksen fırına verme saatinden 1 saat kadar önce çıkarman gerekir. sen bir gün önce hazırlamak istediğin için alt kısmındada beklete bilirsin. yanlız şekil verip, yada vermeden dışarıda bi yarım saat bekletirsin iyi olur. iç harçını da bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletirsin. servis etmek istediğin gün sadece şekil verip, pişirirsin. umarım yardımcı olabilmişimdir.
sevgilerimle
Yorum Gönder