Ben birkaç yıl evvel pasta yapmaya baton pastalar yapmakla başladım.. Aklınıza gelecek her çeşidi denemiştim.. O zamanlar bloğum yoktu.. Tabi şimdi fotoğraflarıda yok.. Şimdi düşünüyorum da en kolay tarafından başlamışım bu işe:) Pandispanyam kabarmadı diye bir derdiniz yok, sonra pandispanyayı üç eşit kata nasıl ayıracağım diye de, rulo pastalardaki gibi kırılma sorunu da yok.. Hem dilimlemesi de kolay.. Mutfağa girip bir saat sonra böyle bir pasta ile çıkabilirsiniz...
Bu pastayı geçen hafta yaptım.. Cuma günü benim doğum günümdü.. Ailecek evde küçük bir kutlama yaptık.. Ayrıca burdan o gün beni arayan, mail atan ve mesaj gönderen ve güzel dilekleri için tüm sevdiklerime çok teşekkür etmek istiyorum.. Çok güzel bir gün yaşattılar bana..
pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
yapılışı: Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrı kaplara ayırın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir:) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. En son diğer kapta çırptığınız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
kreması için:
- 1 paket hazır vanilyalı puding
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
yapılışı: Pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayın. Soğuduktan sonra toz halindeki kremşantiyi ekleyip çırpın.
üst süslemesi için:
- muz, kivi, şeftali
- 1/2 paket tart jölesi
ayrıca:
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı süt
- renkli pasta süsü
pastanın hazırlanışı: soğuyan pandispanyayı boydan 3 eşit parçaya bölün. ilk parçayı servis tabağına alıp, süt ile ıslayın. kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muz parçalarını dizin. İkinci parçayı üzerine koyup, sütle ıslatın. Kalan kremayı döküp sürün. Üçüncü parçayı üzerine koyun. 1 bardak süt ile hazırladığınız kremşanti ile üzerini kaplayın. Yanlarına renkli pasta süsü serpin. Üzerine dilimlenmiş meyveleri sırası ile dizin. Hazırladığınız tart jölesini dökün.
29 yorum:
Ailen sevdiklerinle, mutluluk, saglik, huzur dolu nice uzuuuun yillar dilerim sana. Kendini simartmissin resman bu pastayla. Ellerine saglik.
Geçmişte olsa doğum günün kutlu olsun.Bu pastadan bir dilimcik bile olsa yemek isterdim.Çok nefis görünüyor.Sevgiler.
O kadar güzel anlatmışsın ki,hemen yapasım geldi :) Zaten görüntü şahane..Ellerine sağlık.
Yeni yaşın hayırlı olsun,sana sağlık,mutluluk geirsin inşalah..sevgiler..
ayy ne şirin görünüyor canım ellerine sağlık:))
doğum günün tekrar kutlu olsun canım:))
ilk başladığım zamanlarda bende bir sürü şey yapmıştım tabii fotoğrafları yok:)
harika yerlerdesin canım harikasın:)
Yine döktürmişsün ve illa ki deneyeceğm bu tarifi, hem de annemin doğum günü için :) Ve fakat yanlarını şekerle süsleyin olmuyor işte. Onları nasıl yapıştırıyorsun oraya? Pastayı hafif yan çevirince kayıyor sanki :(
mutlu yıllar olsun, tatlı tatlı keyif dolu, sağlıkla nice yıllar olsun! pasta çok güzel duruyor, hiç fena olmazdı bu pazartesi yoğunluğunda mola olarak:)
aylin canım pastayı katlandırıp 1 saat kadar buzdolabında tutuyorum. sonra sadece yan kısımlarına kremşanti sürüyorum.. bir elimle pastanın üstünden tutup diğer elinle servis tabağını yan döndürüyorum:) annemden yardım alıp, yanlarına renkli şekerleri serpiyorum.. umarım anlatabilmişimdir:)
şimdiden kolay gelsin...
sevgilerimle..
Ellerinize sağlık, güzel ve renkli bir pasta olmuş. Hayatınızda umarım böyle güzel ve renkler içinde ve tabii ki sağlılı geçsin. Mutlu yıllar. Sevgiler...
Hayırlı haftalar, çok şık, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Geçmiş doğumgününüz kutlu olsun!
Öyle güzel anlatmışsınız ki canım yapmak istedi(pastanın görüntüsünden değil yoksa:P)
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor!
Sevgiler...
Muhteşem bir pasta olmuş Gülay'cığım..Çok başarılısın bu konularda ayrıca..Ellerine sağlık canım..Tekrar doğum gününü kutluyorum..
Sevgiler..
Rahat ve düzgün kesilmelerinden dolayı baton pastaları severim. Çok da güzel olmuş canım. eline sağlık.
merhabalar canim,
harika gorunuyor...ellerine saglik...sevgiler...
Gülaycım pastanedenmi alıp çektin doğru söylee:))
Ellerine sağlık harika görünüyor gerçekten
ellerine sağlık harika bir pasta olmuş.
gülaycığım doğum günün kutlu olsun.pasta harşka olmuş.ellerine sağlık.
Gülaycım geç kaldım sanırım ama yine de kutlayayım seni. Sağlıklı ve huzurlu bir yaş diliyorum sana. Pasta harika hem de dediğin gibi baton oldugu için yapımı pratik. eline sağlık
geç de olsa mutlu yıllar, pasta nefis olmuş ellerine sağlık.
Canım doğum günün kutlu olsun.. İyiki doğdun,nice senelere...
Pasta nefis olmuş,görüntüsü şahane.. ellerine sağlık..
Öpüyorum..
Gülay nice yaşların olsun,sevdiklerinle mutlu,sağlıklı bir ömür dilerim
pasta çok güzel ellerine sağlık
senin yaptığın pastalar bir başka güzel oluyor
Gülayım yine döktürmüşsün ,pastan muhteşem ellerine sağlık :)
Daha nice saglikli huzur dolu bir yasam diliyorum tüm kalbimle sevgiler canim öptüm.
çok renkli bir pasta olmuş ellerinize sağlık
görüntüsü enfes olmus bol meyveli renk renk gözleri bayram etitiriyor ellerine saglik
ablacım kısa bir ara için özürdilerim.pastayı görünce ağzımın suyu aktı resmen ellerine sağlık.
yazamayı unuttum ablacım geçmiş doğumgünün kutlu olsun allah istediğin herşeyi gönlüne göre versin.
Gülaycım ellerine sağlık bu arada geçti ama mutlu yaşlar diliyorum sevgiler
Gülay Hanım,nice sağlıklı mutlu yıllar diliyorum,pasta harika olmuş ellerinize sağlık,selamlar...
Ne kadar guzel olmus, ellerine saglik. Tam pastahanelrde ki gibi, harika.
Sevgiler....
Yorum Gönder