malzemeler:
- 1 kg. kemiksiz kuzu eti
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 4 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- su,tuz
yapılışı: Eti parçalara bölüp, tencereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını bırakıp, kısık ateşte bir saat pişirelim. Diğer tarafta patlıcanları dörde bölüp ortadan bir daha enlemesine keselim. Uzun parçalar halinde hazırladığımız patlıcanları kızartalım. Etin üzerine patlıcanları dizip, patlıcanları da dilimlenmiş domateslerle örtelim. En üstü yeşil biberleri bırakıp, bir su bardağı ılık su ilave ettikten sonra, kısık ateşte kapağını hiç açmadan 45 dakika daha pişirelim.
afiyet olsun...
5 yorum:
Gece gece canım çekti ellerine sağlık gülaycığım...
Merhaba Gülay,
İslim kebabını beğenerek yerim.Böyleside süper.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
ne kadar enfes görünüyor. ellerine sağlık canım..
yanında birde pilav olursa asla hayır demem ellerine sağlık canım çok leziz duruyor....
sen yaparsında ev halkı begenmezmi hiç
hep derim ya seni alan yaşadı yaşadı :))
ellerine saglık tatlım
Yorum Gönder