Son bir iki aydır sıkça yaptığım bu şekerpareleri bir türlü fotoğraflama fırsatım olmamıştı. Hafta sonu fırsat yaratıp özellikle yaptım, tabi bu durum en çok babamın hoşuna gitti:)
malzemeler:
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 fiske tuz
fındık
şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
yapılışı: Hamur yoğurma kabına tereyağı, yoğurtu, sıvı yağı, yumurta akını alın ve karıştırın. İrmiği, tuzu, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Cevizden büyük parçalar kopartıp, yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Her birini üzerine bir adet fındık ile bastırın. 190 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alın. Arada karıştırarak 5-6 dakika kaynatın. Ocağı kabatın. Limon suyu sıkıp, karıştırın. Soğuyan şekerpareleri daha küçük bir tepsiye alın. Sıcak şerbeti üzerine dökün. Üzerini daha büyük bir tepsi ile kabatın. Tüm şerbeti çekip, soğuduğunda servis edin.
15 yorum:
Günaydın gülaycığım gerçek şeker pare bu işte Ellerine sağlık harika olmuş sevgiler
Günaydın gülaycım. Nasılsın. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...
canım ellerine sağlık tatlı hayranını olarak yapıştım ekrana
çok güzel görünüyorlar afiyet olsun
sevgiler:)
Ellerine sağlık canım şahane görünüyor.. Sevgiler.. Tarifkolik
Gülaycım ellerine sağlık çok nefis görünüyor tadanlara afiyet olsun.
gülaycığım ellerine sağlık canım. Şekerpare davet sofralarına da çok yakışan bir lezzet. Durum böyle olunca sık yapmak farz oluyor. Görüntü muhteşem hayatım. Sevgilerimle...
En cok sevdigim serbetli tatli sekerparedir. Baklavadan bile tercihim olur. Gorunumu cok guzel. Ellerinize saglik.
çok güzel görünüyor Gülaycım ellerine sağlık
Nefis görünüyor ellerine saglik canim afiyetler olsun .
Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor. :)
Kardeşim ne güzel yapar. Biliyorum ki senin kide harika olmuştur.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
hiç güzel olmadı şimdi fırından çıkarttım içine yoğurt katınca resmen hamur gibi oldu şekerpare ağızda dağılmalı yaptığıma pişman oldum
şunuda eklemek istiyorum şekerpareler pişince sıcakken kaynar şerbet dökülmeli sizin tarif ettiğiniz gibi olursa şerbet içine çekmez
merhaba selime,
sonuçtan memnun kalmadığınıza çok üzüldüm, benim defalarca yaptığım ve beğendiğim bir tarif..
şimdi damak tadı; ben şerbetli tatlıları kıyır kıyır seviyorum. o yuzden tatlı soğuk, şerbet sıcak yapıyorum.. siz yumuşak tatlı seviyorsanız tatlı sıcak, şerbet ılık olarak haşlamanız gerek..
sevgiler..
Yorum Gönder