Sevgili Aylin'in portakallı lorlu kurabiye tarifime yazdığı yorumu okuduğumda kendimi bu poğaçaları yaparken buldum:) Bana sorarsanız şuana kadar yaptığım en güzel poğaça bunlar oldu. O günden sonrada kaç defa pişirdim saymadım bile.. Benim için ilginç olan sadece içindeki kremşanti değildi, hem maya hemde kabartma tozu birlikte kullanılması.. Ayrıca belirteyim ki 2 gün sonra bile bu poğaçaları aynı keyifle yiyorsunuz, bayatlamıyor.. Şimdiye kadar denediyseniz zaten lezzetini biliyorsunuzdur, denemeyenler içinde hiç durmayın diyorum:)
malzemeler;
1 paket toz krem şanti
200 gr. tereyağ
10 gr. kuru maya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (bir tane yumurtanın sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
tuz
5,5 su bardağı un
içi için:
peynir yada lor
maydanoz
yapılışı: hamur yoğurma kabına sütü ve mayayı alın erimesini bekleyin. (ben yaş maya ile de denedim farketmedi) Kremşanti, tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika mayalandırın. Tekrar yoğurup 10 dakika daha mayalanmasını bekleyin. Hamurdan parçalar kopartın. Yuvarlayıp, elinizde açın. İç harçtan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada haşhaş tohumu serpin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
25 yorum:
Çok güzeller. Pastane yapımı gibi olmuş. Ellerine sağlık. Ayrıca çok da merak ediyorum bu krem şantili meşhur poğaçaları. Henüz denemedim. En kısa zamanda...
Hoşçakal.
bende yaptım canım 10 gün kadar önce,ellerıne sağlık güzel görünüyorlar
Ellerinize sağlık nefis görünüyor poğaçalar.
Sevgilerimle;
gerçekten pastane yapımı gibi:)ellerine sağlık en kısa zamnada deneyeceğim inş..
Bu kadar övgüye Krem şantinin tadıyla ilgili tereddüdüm olsada hafta sonu deneyeceğim:))
Çok güzel görünmekle birlikte kremşantiden dolayı ilginç bir poğaça..... ellerinize sağlık en kısa zamanda denemem gerek ....sevgiler...
Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor,benim tereddütüm tadı?kremşantiden dolayı tatlı olmuyormu?
Sevgilerimle..
Gülaycigim...bende insallah deneyecegim...artik sart oldu...hangi marka kremsanti kullandin?
zehra
enfes bir lezzet ellerine sağlık arkadaşım bende senin labneli poğaçaları yapıp yayınladım çok lezzetli oldu paylaşımın için teşekkürler
denemeyenlerdenim canım harika görünüyor öyle lezzetli anlattınızki hemen yapmalıyım dedim sağol canım iyi akşamlar
Gülay hanım sizdemi yaptınız? Blog camiasında yapan kalmadı ya bende mi denesem acaba? Bu kadar güzel oluyor diyenler var madem. Sevgiler..
meşhur bir poğaça oldu bu zannımca,çok gördüm bloglarda.denenmeli,ellerinize sağlık.
çok güzel görünüyorlar eminimki tadıda öyledir ellerinize sağlık hayırlı haftasonları.
Ellerine saglik arkadasim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar diliyorum öptüm.
Çok nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık...
Gülay hanım, elinize sağlık. Hangi sitede güzel bir tarif bulsam başka bir tarifi çok kötü oluyor genelde. Sizin sebze ve bulamaç çorbanızı,ayrıca bu muhteşem poğaçalarınızı denedim. Bulamaç biraz yağlı gelse de bütün tarifler harikaydı. Sanırım gözüm kapalı tüm tariflerini yapabileceğim birini buldum. Elinize emeğinize sağlık, daha fazla tarifler beklemekteyim :) tebrikler ve teşekkürler.
Merhabalar.. Hürriyet Bumerang dan geldim..Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Tablo gibi pastalar yapmışsınız. Hepsi birbirinden güzel.Ellerinize sağlık olsun. Sizi eklemek istedim ama ziyaretçileriniz görünmüyor.. bu sorun bendede vardı. Exploreri yükseltmeniz gerekiyor sanırım.
Hoşçakalın..
en sevdiğim poğca.
Gülay hn merhabalar.
Bloğunuzdan beğenip kendim denediğim tariflerinizi facebookta yemek grubumuzda sizin linkinizi vererek kendi resimlerimle paylaşıyorum.Umarım bir sakıncası yoktur.Emeğe saygım olduğundan sizin linkinizi yayınlamak istedim..Ellerinize sağlık..
Nagihan Yiğit
denedim ve cok guzel oldu gercekten, listeme yeni bir pogaca girdi sayenizde. ellerinize saglik
Gülay'cım tarif için teşekkür ederim. Bloguma ekledim, unutmamam ve her zaman yapmam için :) Ellerine sağlık.
çok merak ederek yaptığım bir tarif oldu kendisi:) tatlımsı mı olcak ne kadar tuz ve un koymalıyım yeterli mi filan diye endişelendim.Ama sonuç mükemmel gerçekten. bu hamurdan 2 tepsi çıktı birini kıymalı harçla diğerini peynirli yaptım ikisi de harikaaa... denemek isteyip benim gibi endişeleri olanlar hiç durmayın ve bu güzel poğaçayı yapın;)
merhaba,
güzel yorumunuz icin çok teşekkürler
sevgilerimle
Bu gün kremşantili poğaçadan yaptım harika oldu Gülay hanım ellerinize sağlık
En kısa zamanda deneyeceğim:)
Yorum Gönder