malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı mandalina suyu
- 1 yemek kaşığı limon yada portakal kabuğu
- 1 su bardağı toz antepfıstığı
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
yapılışı: Derin bir kapta yumurta, şeker ve limon kabuğunu 7-8 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, mandalina suyunu ilave edip düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Toz antepfıstığı, haşhaşı ilave edip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Unu, vanilya, kabartma tozunu eleyip, karıştırın. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirip çıkartın...
15 yorum:
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle..
Ellerine saglik, tam benlik bir kek olmus! Cayin yanina ne kadar guzel gider.
kek harika çok güzel dokusu özellikle ,eline sağlık canım
sevgiler
Bu ara heryerde haşhaşlı kek tarifi görüyorum çeşit çeşit alayım en kısa zamanda bari :) ellerine sağlık canım mandalina kokusu nasıl yakışmıştır keke ellerine sağlık...
ELLERİNE SAĞLIK CANIMM MAŞALLAH PEK GÜZEL OLMUŞ KEKİN..
şuan tatlı krizi içindeyim ne yapsam diye düşünüyorum . alternatif olurdu ama farklı mazlemeyle. iş yerinde haşhaşı kim bulacak. eline sağlık sevgiler
ellerinize sağlık.olsada yesem:)Sevgiler.
canım ellerine sağlık.. fıstık çok severim, haşhaşa bayılırım, ve birde mandalinanın o şahane aroması daha ne olsun.
çok güzel olmuş yine Gülaycım, ellerine sağlık
Kekin ne kadar lezzetli olduğu çatlamasından belli ellerine sağlık misafirlere de afiyetler olsun.........
nefis nefis..llerine sağlık canım..
ellerine saglik cok güzel kabarmis afiyetler olsun.
Gülaycığım benimdedeğişik malzemeler kullanıp yaptığım keklerim var çokta nefis oluyor.Ellerine sağlık.
Haşhaş keke çok yakışıyor bence. Ellerine sağlık...
Sevgiler...
Canım nefis olmuş.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder