- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin:
- 4 adet olgun kivi
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- süslemek için:
- rendelenmiş çikolata
- file fındık
Yapılışı: Bir tencerede muhallebi malzemelerinin hepsini sürekli karıştırarak pişirin, kup bardaklarının yarısına kadar koyup soğumaya bırakın. Soymuş olduğumuz kivileride rondodan geçirin. Küçük bir tencereye alın ve diğer sos malzemelelerini de ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirdikten sonra sade muhallebimizin üzerine dökün. Rendelenmiş çikolata, file fındık ile süsleyip, soğuk servis edin.
afiyet olsun...
13 yorum:
mımm pek leziz görünüyor. ellerine sağlık Gülaycım:)
nefis olmuş eline sağlık
Nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
pekbi yebenisi olmuş bunların ellerine salık gülaycım.
Canım ellerine sağlık çok leziz ve şık sevgiler...
Ne tesaduf bende de kup var.
Cok guzel gorunuyor ellerine saglik.. Sevgiler
Canım dün gece gördüm bugün sabah denedim şimdi yiyorum tarif için tşkrlr en kısa zamanda yayınlayacağım:)
Mutlu pazarlar...
kivili kupamı yoksa resimin şıklığınamı yorum yazayım şaşırdım inan.ellerine sağlık canım...
çok güzel bir tarif.tatlılar kupta servis yapılınca da ayrı bi güzel oluyor.eline sağlık
Ellerinize sağlık nefis olmuştur kivinin hafif mayhoş tadıyla.
Canim ellerine saglik nefis görünüyorlar.
hmmm cok guzel bir sunum olmus canim eminim tadida oyledir ellerine saglik en kisa zamanda denemek isterim;))
Canım tarif için tşkr ediyorum...:)
Mutlu hafta sonları
Yorum Gönder