Bu Blogda Ara

2 Haziran 2012 Cumartesi

Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası

Son zamanlarda sıkça yaptığım bir salata.. Kimi zaman akşam yemeği sofrasında yemeklere lezzet katması için, kimi zaman 5 çayı sofrasında böreklerin yanında eşlik etmesi için hazırlıyorum...
malzemeler:
1 kilo kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı yoğurt 
2 çorba kaşığı mayonez yada labne peyniri
2 çorba kaşığı zeytin yağı
sarmısak, tuz
yapılışı: Kabakları yıkayıp, soyun. İri şekilde rendeleyin. Az sıvıyağ ile yağladığınız teflon tavada sarmısak ve kabakları su salıp, çekene kadar soteleyin. Zeytin yağı ekleyip, az daha kavurup, ocağı kabatın. Cevizleri bir tavada kavurun. (yağ eklemeden) İri parçalara kıyın. Bir kasede yoğurtui mayonezi ve tuzu ekleyip çırpın. Dereotunu minik minik doğrayıp, içinde ekleyin. Kabak ve cevizleri de ekleyip, güzelce karıştırın. Servis tabağında ılıp, ceviz ile süsleyin.. Bir kaç saat buzdolabında dinlendirip, soğuk servis yapın..
afiyet olsun..