malzemeler:
- 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı toz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- üzeri için:
- yumurta akı
- file antepfıstığı
yapılışı: Derin bir kaseye unu, nişasta, pudra şekeri, toz antep fıstığını, haşhaşı, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, margarini koyup güzelce yoğurun. Buzdolabında üzerini ıslak bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz üzerine yumurta akına batırıp file antep fıstığına batırabilirsiniz) 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
8 yorum:
becerikli arkadaşım ellerine sağlık.kurabiyeler gerçekten nefis.zaten tariflerinden sıkça faydalandığım becerikli arkadaşlarımın başındasın.sevgiler canım benim
Ayyyy bu aralar kurabiyelere zaten çok bayılıyorum görünce heveslendim yine...Kurabiye yapmaya devam bence...Ellerine emeklerine sağlık...
Sevgiler...
Zeynep ne şanslı kız böyle bir teyzesi olduğu için eline sağlık Gülaycığım.
Kurabiyeler çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık sevgili Gülay.
canım maşallahın var ne beceriklisin maşallah..ellerine sağlık..çok güzeller..
Enfessssss görünüyor canım.
Ellerine sağlık..
Canim ellerine saglik yine nefis kurabiyeler ben sana komsu olsaydim
hayirli aksamlar sevgiyle kal
Ellerinize sağlık.Çok lezzetli görünüyor.Acaba fıstık yerine badem,fındık vb.kullansak aynı lezzeti verir mi diye merak ediyorum.
Yorum Gönder