Bu Blogda Ara

24 Aralık 2009 Perşembe

Antepfıstıklı Islak Kurabiye

malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
  • ıslatmak için:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • üzeri için:
  • toz antep fıstığı

yapılışı: Önce ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker erinceye kadar kaynatmadan sadece ısıtın. Hamur için, şeker ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın. Sıvıyağ, toz antepfıstığı, kabartma tozu ve unu ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurarak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın, yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp, çıkartın. Servis tabağına dizip üzerleri antep fıstığı serpin.

afiyet olsun...

13 yorum:

Serap dedi ki...

Kurabiyelerinizin görüntüsü çok güzel görünüyor, eminim tadı da öyledir...

Sevil Şahin dedi ki...

fıstıgım ellerine saglık nefis

gülcan dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyet bal seker olsun

mutfaktakizaman dedi ki...

ooo sahane gorunuyor ya ben niye hic islak kurabiye denemedim;))yapmak sart ellerine saglik canim...

Şehnaz dedi ki...

GÜLAYCIM ENFES GÖRÜNÜYOR...ELLLERİNE SAĞLIK...HARİKALAR YARATIYORSUN....

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım süper gözüküyor ellerine sağlık ...
Resmen ye beni diyor....

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Kurabiyeler, tarifler nefis,sunumlar harika bloğunuzu izleyeceğim.Elinize sağlık.Sevgiler.Mine

paşakızı mutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor:) Sevgiler.

Unknown dedi ki...

selam canim,
tarifin denenip onaylanmistir :)
çok guzel oldu,
ellerine saglik olsun,
sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

şimdiye kadar yaptığım tarifleriniz süper oldu. bu tarifide denemek istedim fakat un miktarı biraz fazlamı sanki? bütün malzemeleri karıştırdığımda un gibi oldu yuvarlayamadım sonra biraz süt katarak hamuru yumşatabildim. birde üzeri çok fazla çatladı neden olabilir. emeğiniz için teşekkürler...

gülay mutfakta dedi ki...

merhaba,
güzel sözleriniz için çok teşekkürler..
üzerinin fazla çatlaması un miktarının fazla gelsinden kaynaklanmıştır. acaba kullandığımız bardak ölçüleri aynı değil mi?
sevgiler

Adsız dedi ki...

önceki yorumumu cevapladığın için teşekkür ederim. :) gelen misafirlerim kurabiyeyi hazır zannetti herkes cok beğendi tarifi zorla aldılar.. mükemmel bir lezzet hiç düşünmeden yapın derim..

gülay mutfakta dedi ki...

tekrar merhaba,
misafirlerinizin beğenmesine sevindim.. bende bu kurabiyeleri seviyorum.. içinde margarin olmadığı için:)
sevgilerimle