malzemeler
- muhallebi için:
- 750 ml süt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- üzeri için:
- 750 gr çilek
- 1 paket jöle
- tabanı için:
- 1 paket betibör büskivi
yapılışı: Muhallebiyi yapacağımız tencereye sütü ve yumurtayı alıp iyice çırpıyoruz. Sırasıyla şekeri,nişastayı ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma telimizle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Muhallebimiz ılınınca krema ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Büskivileri süt ile ıslatıp borcama bir kat diziyoruz.(ben dikdörtgen borcam kullandım) Büskivilerin üzerine muhallebimizi döküyoruz. Çileklerimizi yıkayıp boylamasına kesiyoruz. İç kısmı muhallebiye gelecek şekilde diziyoruz. Jölemizi arkasındaki tarife göre hazırlyıp üzerine döküyoruz.
9 yorum:
Tam yaz tatlısı olmuş canım ellerine sağlık nefis gözüküyor...
cok severim bu tur tatlilari ama sutlaci yemem:) ellerine saglik. hollandadan sevgiler! seni takip listeme aliyorum ;)
Gülaycım ellerine sağlık, görüntüsüne bayıldım, tadına da sen bayıldığına göre denemek farz oldu:):)
Sevgiler..
ELLERINIZE SAGLIK NEFIS GÖRÜNÜYOR
Aramiza hos geldin .Blogunda cok güzel sevgiler öptüm.
Gülaycım güzel satırların için teşekkür ederim canım.Resimleride de çok güzel çekmişsin.Eline sağlık.
canım eline sağlık.ne güzel renkli bir tatlı.şimdi olsa hıımmmmm ne yenir
Bilmezmiyim,ben yemedim ama,herkes gidince oğlum kalanı yemek istedi.koca tabağı tek başına bitirdi valla.Seninde ellerine sağlık canım...Artan olursa getir benim oğlan bitirir..Anneciği nasılsa bu aralar yapamıyor artık:(((
Sevgiler canım...
gülaycım bu çilekli jölenin görüntüsü yeter yaa :)hemen tarifini aldım ve yapıyorum..sana ii tatiller:)
qzz0724
nba jerseys
longchamp pliage
alife clothing
oakley sunglasses
cheap jordans
golden goose sneakers
le coq sportif shoes
swarovski outlet
canada goose outlet
canada goose outlet
Yorum Gönder