malzemeler:
1 kilo patates
2-3 adet havuç
1/2 demet maydanoz
2-3 adet yeşil soğan
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kaşar peynir yada beyaz peynir
2 diş sarmısak
karabiber, pul biber, kimyon, tuz
1-2 çorba kaşığı süzme yoğurt
yapışılı: Patatesleri haşlayın. (haşlama suyuna birer kaşık sirke ve tuz eklerseniz patatesler daha lezzetli olur) Patatesleri çatalla ezin. Tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın. Maydanoz ve yeşil soğanları minik doğrayıp ekleyin. Bir diş sarmısağı ezip ekleyin. Baharatları ekleyip tatlandırın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ alın. Rendelenmiş havuçları, bir diş sarmısağı ve tuz ekleyip soteleyin. Patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlayıp, çanak şeklini verin. Çanak kısımlarına sotelenmiş havuçu paylaştırın. Süzme yoğurt ve maydanozla süsleyip servis tabağına alın.
afiyet olsun...
11 yorum:
ellerine sağlık cocuklar bayılır bu görüntüye...
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor....
çok güzelmiş
bir sonraki davetimde kesinlikle denemeliyim. elinize sağlık
Çok şık olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Kesinlikle çok şık olmuş
Bayıldım
Ellerine sağlık arkadaşım
seviyorumm patatesin bu halini..ellerine sağlıkk
ellerinize sağlık gülay hanım
Çok güzel bir tarif ve sunum olmuş, ellerinize sağlık:)
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
air huarache
hermes belts
christian louboutin outlet
christian louboutin shoes
detroit lions jerseys
cardinals jersey
minnesota vikings jerseys
coach outlet
balenciaga sneakers
golden goose
adidas ultra boost
roshe run
yeezy
nike huarache
yeezy boost 700
adidas tubular shadow
air jordan
michael kors outlet
qzz0724
coach outlet online
camel shoes
michael kors outlet
air huarache
ray ban sunglasses
nike pegasus
kate spade outlet
cheap jordans
ferragamo outlet
nike store uk
Yorum Gönder