Bu Blogda Ara

27 Mart 2012 Salı

Havuçlu Patates Yuvası

malzemeler:
1 kilo patates
2-3 adet havuç
1/2 demet maydanoz
2-3 adet yeşil soğan
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kaşar peynir yada beyaz peynir
2 diş sarmısak
karabiber, pul biber, kimyon, tuz
1-2 çorba kaşığı süzme yoğurt
yapışılı: Patatesleri haşlayın. (haşlama suyuna birer kaşık sirke ve tuz eklerseniz patatesler daha lezzetli olur) Patatesleri çatalla ezin. Tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın. Maydanoz ve yeşil soğanları minik doğrayıp ekleyin. Bir diş sarmısağı ezip ekleyin. Baharatları ekleyip tatlandırın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ alın. Rendelenmiş havuçları, bir diş sarmısağı ve tuz ekleyip soteleyin. Patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlayıp, çanak şeklini verin. Çanak kısımlarına sotelenmiş havuçu paylaştırın. Süzme yoğurt ve maydanozla süsleyip servis tabağına alın.
afiyet olsun...